Jaekaubandusettevõtete müügitulu kasvas novembris 14 protsenti

BNS
Copy
Tankimine
Tankimine Foto: Tairo Lutter

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu novembris 808 miljonit eurot, müügitulu suurenes eelmise aasta sama kuuga võrreldes püsivhindades 14 protsenti.

Statistikaameti analüütiku Johanna Linda Pihlaku sõnul suurenes müügitulu nii toidukaupade ja tööstuskaupade kauplustes kui ka mootorikütuse jaemüügiga tegelevates ettevõtetes.

«Tööstuskaupade kauplustes suurenes müügitulu möödunud aasta novembriga võrreldes 20 protsenti, mootorikütuse jaemüügiga tegelevates ettevõtetes 21 protsenti ja toidukauplustes 4 protsenti,» täpsustas analüütik.

Tööstuskaupade kauplustes suurenes müügitulu 2020. aasta novembriga võrreldes kõigil tegevusaladel. Enim ehk 26 protsenti suurenes müügitulu posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes.

Keskmisest enam ehk 24 protsenti suurenes müügitulu ka kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi kioskites, turgudel, otsemüügil ning 23 protsenti tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes.

Oktoobriga võrreldes suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu 2 protsenti. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal oli kasv 3 protsenti.

Selle aasta üheteistkümne kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 12 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles