Tallinna siseturistide arv ületas kõigi aegade rekordi

PM Majandus
Copy
Vanalinnapäevad tõid sel suvel raekoja platsile suur rahvamassi.
Vanalinnapäevad tõid sel suvel raekoja platsile suur rahvamassi. Foto: Gert Tali

Tallinna teatel majutati pealinnas tänavu suvekuudel rohkem siseturiste kui eales varem. 

Kolmel suvekuul ööbis Tallinna majutusettevõtetes 84 100 eestimaalast, see on kolmandiku võrra enam kui 2019. aastal ning 92 protsenti rohkem, kui 2020. aastal.

Linnajuhtide teatel tuli aga väliskülaliste kadumise tõttu turismiettevõtteid tugevalt edasi toetada. «Linn jätkas aasta vältel koroonaviiruse tõttu kannatada saanud ja turismile suunatud ettevõtjate toetamist suunatud abimeetmete pakettidega. Seda eeskätt vanalinnas rendisoodustuste andmisega linna pindadel. See toetusmeede jätkub ka tuleval aastal jaanuarist aprillini,» ütles abilinnapea Joosep Vimm pressiteates.

Siseturismi hoogustamiseks tegi linn ka majutusettevõtetega koostööd. Nii pakuti näiteks kampaania «Avasta suvist Tallinna» raames koostöös hotellidega välja kolm ööd kahe hinnaga. Kampaaniapaketi ostnud anti kaasa ka Tallinn Card, mis tagas nii tasuta ühistranspordi kui ka sissepääsu enam kui 40 Tallinna muuseumisse ja vaatamisväärsusesse.

«Sügisel läbi viidud uuringus oli Tallinna vanalinna maine väga positiivne, keskmine rahulolu näitaja oli 8,6 palli 10st. Aga saab veel paremini. Linna ülesanne on luua mugav ja huvitav avalik ruum ja ajaveetmise võimalused. Tuleval aastal on meil põnevaid plaane, mis loodetavasti mitmekesistavad vanalinna ja toovad sinna veelgi enam kohalikke,» lisas Vimm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles