Saarte vallajuhid ja ettevõtjad pole parvlaevade piletihinna tõusuga nõus (2)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Hiiumaa ja Muhumaa vallavanemad ja Saaremaa ning teiste suursaarte volikogud ja ettevõtjate ühendused teatasid minister Taavi Aasale saadetud kirjas, et on vastu MKM poolt teisel jõulupühal avalikustatud suursaarte parvlaevapiletite hinnatõusule.

Saarte esindajad nõuavad piletihinna määruse rakendumise edasi lükkamist määramata ajaks, kuni piletihinna kujunemises on osapooltega kokkuleppele jõutud.

Olukorras, kus avalikku liinivedu teenindav ettevõte teenib aastas üle 7 miljoni euro kasumit, oleme valitsuse plaanitavale piletihinna muudatusele kategooriliselt vastu, teatasid saarlased ning märkisid, et sisuliselt riigi maanteede pikendusena toimiva transpordiühenduse 43-protsendiline hinnatõus kahjustaks saarte ettevõtluse ja elukeskkonna konkurentsivõimet ning tõstaks kaupade-teenuste hindu ja kättesaadavust nii saarte püsielanikele kui turistidele.

Pöördumisele kirjutasid alla Muhu vallavalitsuse nimel Raido Liitmäe, Hiiumaa vallavalitsuse nimel Hergo Tasuja, Muhu vallavolikogu nimel Ain Saaremäel, Hiiumaa vallavolikogu nimel Anu Pielberg, Saaremaa vallavolikogu nimel Jaanus Tamkivi, Hiiumaa Ettevõtjate Liidu nimel Arno Kuusk, Saaremaa Ettevõtjate Liidu nimel Robert Pajussaar ja  Hiiumaa Turismiklastri nimel Kristel Üksvärav. Pöördumisega on ühinenud ka Saarte Lihaveisekasvatajate Klubi nimel Ants Jõgi ja SA Saaremaa Turism nimel Marvi Ehte. 

Minister Taavi Aas on lubanud kohtuda homme Muhumaa, Hiiumaa ja Saaremaa vallavanematega ning on uuel aastal valmis teemat arutama ka laiema ringiga. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles