Soe ilm pani Tartu soojatootja majandustulemustele põntsu

BNS
Copy
Veljekoda OÜ kaarhall ja Anne Soojus OÜ kontorihoone.
Veljekoda OÜ kaarhall ja Anne Soojus OÜ kontorihoone. Foto: Margus Ansu

Tartu soojus-, jahutus- ning elektrienergia tootja Anne Soojuse kasum langes möödunud aastal 7,4 protsenti 9,2 miljonile eurole, käive langes aga 14 protsenti 23 miljonile eurole.

Majandustulemusi vähendas prognoositust 3,03 kraadi kõrgem välisõhu keskmine temperatuur, mistõttu vähenes ka soojusenergia müük, selgub majandusaasta aruandest.

Müügitulust moodustas soojusenergia müük 71 protsenti, jahutusenergia müük 0,9 protsenti ning elektrienergia müük ja võrguteenuse osutamine 27,4 protsenti.

Muud tegevusalad, sealhulgas pehmendatud lisavee müük, moodustasid müügitulust 0,7 protsenti. Koos toetustega moodustas elektrienergia müük kogu ärituludest 47,9 protsenti.

Möödunud aastal müüs ettevõte kokku 533 gigavatt-tundi soojusenergiat, mis on 5,8 protsenti vähem kui 2019. aastal. Elektrienergia brutotoodang oli 2020. aastal oli 203 gigavatt-tundi ning elektrienergia müük 169 gigavatt-tundi. Jahutusenergiat müüdi 6 gigavatt-tundi.

Ettevõtte töötajate keskmine arv tõusis mullu ühe inimese võrra 39 töötajani. Tööjõukulud kasvasid 6,4 protsenti, 1,4 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles