Hololei: kummituslendude järele puudub igasugune vajadus

Erkki Erilaid
Copy
Euroopa Komisjoni transpordi ja liikuvuse peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei sai Politico andmetel Katari valitsuselt tasuta lennusõite ajal, mil ta pidas Katariga võimaliku lennutehingu üle läbirääkimisi.
Euroopa Komisjoni transpordi ja liikuvuse peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei sai Politico andmetel Katari valitsuselt tasuta lennusõite ajal, mil ta pidas Katariga võimaliku lennutehingu üle läbirääkimisi. Foto: Andres Raudjalg

Euroopa Komisjoni liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi juhi Henrik Hololei hinnangul puudub lennufirmadel vajadus slottide säilitamiseks teha tühilende, sest reisituru langus pole hetkel kuigi suur ning olude karmistudes saab teha erandeid.

Hololei sõnul on slottide ehk lennuväljadel määratud kindlate õhkutõusmis- ja maandumisaegade teema olnud pandeemia puhkemisest alates teravalt üleval. «Mitmed osapooled püüavad seista oma huvide eest ning Euroopa Komisjoni reeglistik on siin kompromisslahenduseks,» rääkis Hololei.

Õhkutõusmis- ja maandumisaegade broneerimisega on seotud kolm osapoolt. Esiteks suured lennufirmad, kes veavad oma sõlmlennuväljadele Euroopast reisijaid ette, et need siis üle maailma laiali lennutada, näiteks Lufthansa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles