Omikron tõi reisimise kohale taas mustad pilved

Erkki Erilaid
Copy
Lennuplaane kuvav ekraan Washingtoni Ronald Reagani lennujaamas. Kui jõuluajal jäeti maailmas ära ligi 10 000 lendu, siis sel nädalal tühistamine jätkub. 
Lennuplaane kuvav ekraan Washingtoni Ronald Reagani lennujaamas. Kui jõuluajal jäeti maailmas ära ligi 10 000 lendu, siis sel nädalal tühistamine jätkub. Foto: MICHAEL REYNOLDS/SCANPIX

Kui veel novembris näis, et reisimine taastub üha kiirenevas tempos ja lennufirmade sõnumites olid vaid helged noodid, siis enne jõule pööras Covidi omikrontüvi kõik uuesti pea peale.

Eelmisel nädalal hakati massiliselt reise tühistama ning mitmed suured lennufirmad teatasid, et kärbivad jaanuari ja veebruari lennugraafikuid. Põhjustena teatati, et omikron on toonud kaasa nõudluse järsu languse, sest inimesed kardavad nii uue tüvega kaasnevat suuremat nakatumisohtu kui ka kiiresti karmistuvaid reisipiiranguid. Lisaks on ka paljud piloodid haiged või karantiinis ja asendusmeeskondi pole kusagilt võtta.

Kui jõulude ajal jäeti maailmas ära ligi 10 000 lendu, siis sel nädalal tühistamine jätkub. Lende jälgiva portaali FlightAware andmetel jäi esmaspäeval ära enam kui 3200 lendu ja eile pärastlõunaks oli tühistatud juba 2400 lendu.

Samas reageeritakse omikroniga seoses lendude tühistamisel vahel ka üle. Näiteks Hongkong keelas kaheks nädalaks kõik Korean Airi lennud, ehkki lendudega Soulist saabunute hulgast on avastatud vaid üksikud koroonapositiivsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles