Paulig Eesti kasum langes mullu ligi kolmandiku võrra

BNS
Copy
Perefirma Paulig.
Perefirma Paulig. Foto: Egert Kamenik/ Postimees

Paulig Coffee Estonia ASi müügitulu vähenes mullu 3,3 protsenti, 29,8 miljonile eurole, sealjuures kaotas ettevõte ligi kolmandiku kasumist, mis langes tunamulluselt 1,6 miljonilt eurolt 1,1 miljonile eurole.

86 protsenti ettevõtte müügitulust moodustas jaekaubandus ehk kohvi müük Balti riikides ning 14 protsenti muu ärivaldkond. Müügitulust 50 protsenti teeniti Eestis, 42 protsenti Leedus ja 8 protsenti Lätis, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest. Kohvimüük tõusis aastaga 1 protsendi võrra, mis on seotud tiheda konkurentsi ja kohvimüügi hindade langusega jaekaubanduse turul.

Ettevõtte mitmesugused tegevuskulud olid 4,2 miljonit eurot, mis on 4 protsenti vähem kui 2019. aastal. Turundus- ja reklaamikulud vähenesid 8 protsendi võrra, moodustades 2,3 miljonit eurot. Uutesse rendiseadmetesse investeeriti 184 000 eurot.

Pauligi tehas Sauel.
Pauligi tehas Sauel. Foto: srv.ee

Taandatuna täistööajale töötas ettevõttes mullu 42 inimest, kahe võrra vähem kui 2019. aastal. Tööjõukulud kokku vähenesid aruandeperioodil 4,4 protsenti ligi 1,9 miljonile eurole.

2020. aastal jaotati eelmiste perioodide kasumi arvelt dividende summas 1 miljon eurot, millelt maksti tulumaksu summas 250 000 eurot. Kavas on jätkata dividendide jaotamist regulaarselt igal aastal.

Paulig Coffee Estonia AS on kohvi jaemüügi ja turundusega ning kohviseadmete müügi, rendi, hoolduse ja muude materjalide müümisega tegelev ettevõte, mis on Oy Gustav Paulig Ab tütarettevõte ja kuulub 100 protsenti rahvusvahelisse Pauligi kontserni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles