Iduettevõttele väljastati tegevusluba virtuaalvääringu teenuse pakkumiseks

Copy
Matis Mäeker.
Matis Mäeker. Foto: Konstantin Sednev

Rahapesu andmebüroo väljastas üle mitme kuu uue tegevusloa virtuaalvääringu teenuse pakkumiseks. Litsents väljastati Eesti iduettevõttele Single.Earth OÜ.

Alates selle aasta juunist on rahapesu andmebüroo oluliselt tõhustanud turule sisenemise menetlust, et see vastaks virtuaalvääringu teenusepakkujatega kaasnevatele riskidele.

«Virtuaalvääringu teenusepakkujatega kaasnevaid riske arvestades kaalub rahapesu andmebüroo uute tegevuslubade väljaandmist väga põhjalikult. Antud taotlejal oli selgelt läbi mõeldud ja arusaadav äriplaan ning paigas olid asjakohased riskijuhtimise põhimõtted ja lahendid, mistõttu sai rahapesu andmebüroo langetada positiivse otsuse. Tegemist on Eestiga tugevalt seotud ettevõttega, kelle eesmärgiks on luua innovatsiooni,» sõnas rahapesu andmebüroo juht Matis Mäeker.

Väljastatud tegevusluba on esimene virtuaalvääringu teenusepakkuja litsents, mis on väljastatud pärast Mäekeri ametisse astumist 14. juunil. Tänase seisuga on Eestis 371 kehtivat ja aktiivset tegevusluba virtuaalvääringu teenuse pakkumiseks.

Rahapesu Andmebüroo on autonoomne asutus, kellele on seadusega pandud ülesandeks muuhulgas litsentseerida ja teostada järelevalvet virtuaalvääringu teenusepakkujate üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles