Swedbankis investeerijate arv ületas 100 000 piiri

PM Majandus
Copy
Swedbank.
Swedbank. Foto: Peeter Langovits

Tallinna börsile lisandunud ettevõtete mitmekordne ülemärkimine kajastus eredalt ka Swedbanki tänavuses kliendistatistikas – investeerimishuviliste arv kasvas pangas 2021. aasta jooksul 20 protsenti enam kui 100 000 inimeseni.

«Uusi väärtpaberikontosid vaadates oli 2021. aastal investeerimishuvi kasv klientide seas suur, sest väärtpaberikontosid avati 37 000. Nendest reaalsete investeeringuteni jõudis kaks kolmandikku klientidest,» täpsustas Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla pressiteates.

Üks populaarsemaid investeerimisvõimalusi oli Swedbankis aga kolmas pensionisammas, kuhu on kokku aasta lõpu seisuga investeerinud juba ligi 50 000 inimest. Seejuures on tervelt 43 protsendil täiskasvanud kolmanda sambaga liitunutest investeerimisperiood alla ühe aasta.

Kokku on kolmandas sambas igal täiskasvanul keskmiselt 7000 eurot ja fondide maht on kokku 150 miljonit eurot. Üle viie aasta kogunud täiskasvanutel on kolmandas sambas keskmiselt üle 11 000 euro.

Samas on Ulla sõnul investeerimisel kõige aktiivsemateks muutunud noored – väärtpaberikontosid omavate noorte arv on eelmise aasta sama ajaga kasvanud enam kui 2-3 korda. Kõige kiirem kasv on olnud just 18-aastaste noorte hulgas.

Swedbanki Roburi fondidesse, mille osakuid Swedbanki kliendid osta ilma tasudeta, investeeris aasta lõpuks üle 11 000 kliendi kokku 46,5 miljoni eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles