Praamipiletite hinna tõus toidab kuvandit kallist saare elust (1)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
1. veebruarist saavad vana hinnaga suursaartele reisida vaid saareelanikud, kõigi teiste saare külastajate jaoks läheb praamipileti hind oluliselt kallimaks.
1. veebruarist saavad vana hinnaga suursaartele reisida vaid saareelanikud, kõigi teiste saare külastajate jaoks läheb praamipileti hind oluliselt kallimaks. Foto: Elmo Riig

Riigi otsus tõsta lühikese etteteatamisega suursaarte vahel sõitvate praamide piletihinda nörritab kohalikke ettevõtjaid ja süvendab veelgi ettekujutust saarte kallist elust.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium andis pühade ajal teada, et juba 1. veebruaril tõusevad Saaremaa ja Hiiumaa vahel sõitvate praamide piletihinnad ja seda nii reisijatele kui ka sõidukitele, kohalikele elanikele jäävad hinnad samaks. Põhjuseks toob ministeerium diislikütuse ja elektri kallinemise.

Kui praegu maksab täispilet Saaremaale kolm ja autopilet on 8,40 eurot, siis veebruarist tuleb Saaremaa külastajal maksta praamipileti eest 4,29 eurot. Autopilet aga hakkab praeguse 10 euro asemel maksma 12 eurot. Kui viieliikmeline seltskond teeb oma autoga edasi-tagasi reisi Saaremaale, tuleb puhtalt praamisõiduks kulutada 66,90 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles