MacKenzie Scott annetab suurtel kiirustel ja hulgakaupa

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Ajakiri Forbes nimetas MacKenzie Scotti kõige mõjukamaks naiseks maailmas.
Ajakiri Forbes nimetas MacKenzie Scotti kõige mõjukamaks naiseks maailmas. Foto: JAVIER ROJAS

Üks e-kiri, mis teatas 15 miljoni dollari suurusest kingitusest, jäi kuudeks avamata, sest arvati, et tegemist on nn õngitsemiskirjaga. Veel mitut saatja aadressita kirja teatega 20 miljoni dollari suurusest annetusest ignoreerisid büroo assistendid, kes uskusid, et tegemist on petukirjaga. Üks kirja saaja, kellele lubati miljoneid, pöördusid advokaadi poole, kelle arvates oli samuti tegemist ilmselt pettusega.

Kuid kõik need teated, ja paljud teised, olid täiesti seaduslikud ja ausad ning kõik need tulid ühest kohast – MacKenzie Scottilt.

Veel kolm aastat tagasi teadsid vähesed, kes on MacKenzie Bezos. Kirjandussõbrad teadsid teda kirjanikuna, majandusspetsialistid kui maailma rikkaima inimese Amazoni asutaja ja suuromaniku Jeff Bezose abikaasat.

Kuid veidi vähem kui kolm aastat tagasi plahvatas uudis, et Bezosed lahutavad 25 aastat kestnud abielu, mis tõstis MacKennzie Scotti, kes võttis pärast lahutust tagasi neiupõlvenime, taas rambivalgusesse.

Tol ajal maailma kõigi aegade kalleim lahutus viidi lõpule kiiresti ja selle tulemusena sai Scott veerandi Jeff Bezose omanduses olevatest Amazoni aktsiatest, mille väärtus oli toona 36 miljardit dollarit. Täna hindab Bloomberg Mackenzie Scotti vara väärtuseks 57,8 miljardit dollarit, millega ta on jõukuselt 23. kohal maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles