Uus koroonalaine räsib vaevu taaskäivitatud kruiisilaevandusäri

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Royal Caribbean uusim laev Odyssey of The Seas saabumas 2021. aasta suvel Port Everglades'i sadamasse Fort Lauderdale's Floridas
Royal Caribbean uusim laev Odyssey of The Seas saabumas 2021. aasta suvel Port Everglades'i sadamasse Fort Lauderdale's Floridas Foto: Joe Raedle

Uus koroonapuhang ähvardab 2020. aasta märtsist kuni 2021. aasta suveni praktiliselt seisnud suurte ristluslaevade äri taas sulgeda. Populaarsed Kariibi mere sihtkohad on järjest teatanud laevade sadamasse mitte lubamisest, kuna reisijate ja laevapere seas on tuvastatud kümneid nakatunuid.

USA lennufirmad tühistasid eelmisel nädalavahetusel üle 1300 lennu, mis andis tugeva hoobi ka ristluslaevade ärile, kuna laevadele ei pääsenud ei laevaperede liikmed ega reisijad.

Ka on sagenenud nakatumisjuhtumid laevade pardal ning vähemalt  kolm suurt ristluslaeva on olnud seetõttu sunnitud algsadamasse naasma või loobuma mitmete planeeritud sihtkohtade külastamisest, teatas Reuters. Tühistatud reisidest Fort Lauderdales ja Miamis teatasid ristlusfirmad Royal Caribbean Cruises ja Carnival Corp ning Holland America laev pidi naasma San Diegosse, kui Mehhiko võimud keeldusid nakatunud reisijatega laeva Puerto Vallarta sadamasse lubamast. Eelmisel neljapäeval saadeti Royal Caribbeani laev Odyssey of The Seas tagasi Curacao ja Aruba sadamatest, kuna pardal tuvastati 55 positiivset koroonaproovi. Laev veetis ülejäänud reisiaja merel ning naasis planeeritud sihtkohtadesse jõudmata algsadamasse.

Kokku on USA võimud võtnud vaatluse alla üle 60 ristluslaeva, millel kahtlustatakse uute koroonajuhtumite levikut ning mille liikumisele Kariibi mere sadamates on juba piiranguid rakendatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles