Lufthansa tühistab vähese nõudluse tõttu 33 000 lendu

Erkki Erilaid
Copy
Lufthansa lennuk Frankfurdi lennnuväljal.
Lufthansa lennuk Frankfurdi lennnuväljal. Foto: KAI PFAFFENBACH

Saksa lennufirma Lufthansa kärbib oma talvist sõiduplaani, kuna nõudlus on Covidi omikronitüve tõttu vähenenud. Samuti on paljud piloodid haigestumise tõttu rivist väljas.

Saksa lennufirma Lufthansa kavatseb oma talvisest graafikust kärpida 33 000 lendu, mis moodustab kogu lennuplaanist umbes kümnendiku, kirjutas Deutsche Welle.

Lufthansa tegevjuht Carsten Spohr ütles ajalehele Frankfurter Allgemeine, et broneeringute arv on järsult langenud, eriti jaanuari keskpaigast veebruarini.

«Eelkõige tunneme reisijatest puudust oma koduturgudel Saksamaal, Šveitsis, Austrias ja Belgias, sest neid riike on viimane pandeemialaine kõige rohkem tabanud,» ütles ta.

Spohri sõnul teenindas lennufirma tänavu võrreldes 2019. aastaga vaid 60 protsenti lendudest ning reisijate arv oli ligi kaks korda väiksem. «Jaanuari vähenenud nõudluse tõttu oleksime isegi tunduvalt rohkem lende tühistanud. Peame aga sooritama 18 000 tarbetut lendu, et saaksime jätta alles oma lennuväljadel broneeritud õhkutõusmis- ja maandumisajad,» ütles Spohr.

Lufthansa on Euroopa suurim lennufirmade kontsern, kuhu kuuluvad Eurowings, Austrian, Swiss ja Brussels Airlines. Pärast rasket pandeemiaperioodi teenis lennufirma tänavu kolmandas kvartalis esimest korda kasumit.

Lisaks pärsivad jõulude ajal reisimist rahvusvahelised reisipiirangud ning lende vähendavad teisedki lennufirmad. Rootsi SAS kärbib pisut oma lennugraafikut ning Ryanair jätab ära kolmandiku jaanuaris plaanitud lendudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles