Eesti Post: erakorraline dotatsioon aitab katta kojukande kahjumit

BNS
Copy
Eesti Post soovis kojukandeks kasutada ka Express Posti võrku.
Eesti Post soovis kojukandeks kasutada ka Express Posti võrku. Foto: Marianne Loorents

Eesti Posti sõnul aitab 2022. aastaks eraldatud erakorraline perioodika dotatsioon katta perioodika kojukande kahjumit, mis jääb riikliku logistikafirma sõnul alles ka peale kirjastustele mõeldud hinnatõusu.

 

Riik suurendab järgmisel aastal perioodiliste väljaannete edastamise toetust maapiirkonnas 1,778 miljonilt eurolt 4,528 miljoni euroni ehk 2,75 miljoni euro võrra.

«Erakorraline dotatsioon annab võimaluse osapooltega välja töötada ja juurutada 2022. aasta jooksul lahendused, mis edaspidi tagaks perioodika kojukande jätkusuutlikust,» ütles Eesti Posti traditsiooniliste postiteenuste juht Mari Allese BNS-ile.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Suti sõnul riik enam kui kahekordistab perioodika edastuse toetust, et vältida kojukande hinna olulist tõusu.

«Kuna teenuse osutamise kulud kasvavad, mahud langevad ja 2022. aastal tõstetakse ka esmatasandi töötajate palku, siis selleks, et mitte tõsta oluliselt kojukande hinda, tuleb suurendada dotatsiooni,» ütles Sutt BNS-ile.

Katteallikas dotatsiooni tõstmiseks leiti ministri sõnul Eesti Post dividendide arvelt.

Perioodika edastamise toetuse näol on tegu lepinguga, mis sõlmitakse iga aasta alguses üheks aastaks. Toetust perioodikale riigieelarvest antakse alates 1990. aastatest, toetuse suurus kuni 2006. aastani oli 15 miljonit krooni ning alates 2007. aastast oli summa 20 miljonit krooni ehk ligi 1,3 miljonit eurot.

Alates 2019. aastast eraldas riik perioodika kojukande toetuseks maapiirkondades 1,778 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles