Bercman Technologies viis lõpule Kuu-kaameraid arendanud Krakuli ostu

BNS
Copy
Krakuli tegevjuht  Jaan Hendrik Murumets (vasakul) ja Bercman Technologies tegevjuht Mart Suurkask.
Krakuli tegevjuht Jaan Hendrik Murumets (vasakul) ja Bercman Technologies tegevjuht Mart Suurkask. Foto: Erakogu.

Neljapäeval omandas Bercman Technologies 100-protsendilise osaluse asjade interneti ja autonoomsete süsteemide arendusettevõttes Krakul.

Tänavu 22. novembril sõlmisid AS Bercman Technologies ning Krakul Holding OÜ ja Krakul OÜ tingimusliku osaühingu osa ja aktsiaseltsi aktsiate vahetuslepingu.

Lepingu esemeks oli Bercmani poolt 100-protsendilise osaluse omandamine Krakulis, kusjuures nimetatud osaluse omandamise eest tasutakse Bercmani aktsiates. Leping sõlmiti tingimuslikuna. Üheks Lepingus kokkulepitud tehingute lõpuleviimise eeltingimuseks oli lepingu heakskiitmine ning Bercmani aktsiakapitali suurendamise otsustamine Bercmani aktsionäride üldkoosoleku poolt.

1. detsembril toimunud Bercmani erakorraline üldkoosolek otsustas ühehäälselt lepingu heaks kiita. Neljapäeval, 23. detsembril viidi lepingus kokkulepitud tehingud lõpule ning Bercman omandas täisosaluse Krakulis.

Bercman esitas neljapäeval Eesti Väärtpaberite Registri pidajale taotluse uute Bercmani aktsiate registreerimiseks ning esitab avalduse Bercmani aktsiakapitali suurendamise äriregistrisse kandmiseks niipea, kui uued aktsiad on registris registreeritud.

Samuti taotleb Bercman uute aktsiate kauplemisele võtmist mitmepoolses kauplemissüsteemis First North, teatas ettevõte bösile.

NASA Kuu-missioonile kaamerad arendanud Krakuli omandamine on osa Bercmani strateegilisest eesmärgist laiendada inseneri- ja tarkvaratiimi intelligentsete transpordisüsteemide arendamiseks.

Bercman Technologies on 2016. aastal asutatud süvatehnoloogia ettevõte, mille peamine tegevusala on liiklusohutust suurendavate toodete ja teenuste arendamine ja müümine.

Krakul on IoT ja autonoomsete süsteemide arendaja, mis kasvas välja ESTCube-1 projektist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles