Tallink suurendas nõuet Tallinna Sadama vastu pea 21 miljoni euroni (1)

BNS
Copy
Tallinki laev Tallinna sadamas.
Tallinki laev Tallinna sadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Tallink Grupp suurendas oma nõuet Tallinna Sadam vastu sadamatasude kohtuvaidluses 5,5 miljoni euro võrra, kohtuvaidluse põhinõuete summa küündib seega kokku 20,9 miljoni euroni.

Harju maakohus võttis 22. detsembril menetlusse Tallink Grupi poolt esitatud täiendava nõue Tallinna Sadama vastu summas 5,5 miljonit eurot, millele lisanduvad viivised. Nõue puudutab 2016. aastal makstud sadamatasu osalise tagastamise või, alternatiivselt, tekitatud kahju hüvitamiseks ning nõuded liideti tsiviilasjaga, teatas Tallinna Sadam börsile.

Esialgne Tallinki nõue puudutas aastatel 2017, 2018 ja 2019 Tallinki makstud sadamatasusid Tallinna Vanasadamas, määrusega laiendati nõuet ka 2016. aastal makstud sadamatasudele. Kohtuvaidluse põhinõuete summa pärast liitmist on kokku 20,9 miljonit eurot ja sellele lisanduvad viivised.

Tallinna Sadam hinnangul on Tallink Grupi esitatud hagiavaldus väidetavalt ebaõiglaste sadamatasude hüvitamiseks põhjendamatu. Tallinna Sadam on lubab, et seisab ettevõtte jätkusuutlikkuse ja oma aktsionäride huvide eest.

Tallinna Sadama finantstulemustele Tallinki hagi otsest mõju ei avalda, kuna Tallinna Sadama juhatus hindab nõuet alusetuks ning nõude katteks ei ole reservi moodustatud.

Tallinki aga leiab, et Tallinna Sadam on kehtestanud Tallinna Vanasadamas reisilaevadele pakutavate sadamateenuse osas ebaõiglaselt kõrged hinnad, kuritarvitades selliselt Tallinna Sadam kuuluvat turgu valitsevat seisundit Vanasadamas sadamateenuste pakkumisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles