Hotell Olümpia langes mullu 1,5 miljoni euroga kahjumisse

BNS
Copy
Olümpia hotell.
Olümpia hotell. Foto: Sander Ilvest

Radisson Blu Hotel Olümpia operaatori Hotell Olümpia AS käive kahanes mullu aastavõrdluses 52,8 protsenti ligi 7 miljonile eurole; samal ajal langes ettevõte tunamullusest 2,7 miljoni euro suurusest kasumist ligi 1,5 miljoni euroga puhaskahjumisse.

«2020. aasta oli Tallinna hotellide jaoks keeruline aasta, kuna viiruse Covid-19 kiire leviku tulemusena oli tugevalt häiritud kogu maailma majanduskeskkonna tavapärane toimimine, sealhulgas ettevõtete majandustegevus Eestis,» kirjutas ettevõtte juhtkond majandusaasta aruandes.

Möödunud aastal oli Radisson Blu Hotel Olümpia hotellitubade keskmine täituvus 35,3 protsenti, mis oli 30,8 protsendipunkti võrra väiksem kui 2019. aastal. Keskmine müüdud hotellitoa hind oli 65,56 eurot, mis oli 26,3 eurot madalam tunamullusega võrreldes. Täitumuse ja keskmise hinna koosmõjul saavutatud netokäive müügis olnud hotellitoa kohta oli 23,11 eurot, mis oli 37,61 eurot madalam võrreldes eelnenud aastaga.

Ehkki kogu 2020. aasta vältel jäid hotelliuksed klientidele avatuks, mõjutasid ettevõtte majandustulemusi nii välispiirangud, mis olid suunatud reisimise tõkestamiseks, kui ka riigi sisemised korraldused, mis olid suunatud eelkõige toitlustus- ja meelelahutuskohtade, sealhulgas ürituste korraldamise, tegevuste piiramiseks.

Olulisemaks investeeringuks kujunes möödunud aastal hotelli ventilatsioonsüsteemi renoveerimine, mille käigus parendati õhuvahetust Lembitu tänava poolses hoone osas ning osaliselt hotelli peahoones. See projekt sisaldas lisaks restorani ventilatsiooni uuendamisele

sama hoone osa katuse renoveerimist. Samuti tehti eelmisel aastal klienditsoone puudutavaid investeeringuid, panustati restoran Senso sisekujunduse ja sisustuse renoveerimisse.

Ettevõttes töötas mullu 122 inimest, kelle palgakulu oli 2,1 miljonit eurot. Aasta varem oli 166 töötaja palgakulu 2,7 miljonit eurot.

Ettevõte sai möödunud aastal Eesti Töötukassa töötasu hüvitis kogusummas 434 600 eurot ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) majutusettevõtjate täiendavate kahjude hüvitamise toetust 60 000 euro eest.

Bilansipäeva seisuga on ettevõtte eelmiste perioodide jaotamata kasum 20,9 miljonit eurot. Eelmisel aastal maksti dividendideks 2 miljonit eurot, millega kaasnes 442 000-eurone tulumaks.

Hotell Olümpia AS põhitegevuseks on hotellimajandus. Hotell kuulub juhtimislepingu alusel hotelligruppi The Radisson Hotel Group ning opereerib Radisson Blu Hotel Olümpia Tallinn kaubamärgi all. Radisson Hotel Group opereerib ning arendab ligikaudu 1400 hotelli üle maailma.

Hotell Olümpia AS aktsiate kaudne omanik on Norra kinnisvarafirma Linstow AS, mis kuulub Awilhelmsen AS koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles