Ligi kritiseerib valitsuse energia hinnatõusu kompenseerimist: kus see kriis on? (13)

PM Majandus
Copy
Jürgen Ligi. FOTO: Eve Naaber
Jürgen Ligi. FOTO: Eve Naaber Foto: EVE NAABER

Reformierakondlane Jürgen Ligi kritiseerib oma Facebooki lehel valitsuse otsust kompenseerida elanikele elektri, gaasi ja kaugkütte hinnatõusu.

«Kas keegi saab aru, mis asi see on, mida valitsus kompenseerima hakkab?» küsis Ligi. «Kus on see kriis, kui palgad ja pensionid kasvavad stabiilselt 7-8%, kiiremini ka (lühiajalisest) kiirest hinnatõusust?»

Ligi ei saa aru, kuidas saab rahvas kõigile toetust makstes end oma raha eest sellest riigi vahendusel ise välja sikutada. Tema sõnul on just riigieelarve see, kus on krooniline auk, mis ühtlasi on oluline tegur hinnatõusus ja tööjõupuuduses.

Miks peavad pooled pered saama veel ekstra iseendalt fossiilide tarbimise dotatsiooni, kui ainus tegelik väljapääs hinnatõusust on kokkuhoid ja investeengud eneriapöördesse?

Jürgen Ligi

«Miks pean mina ka mingit toetust saama ja võrkude ülalpidamises mitte osalema?» jätkas Ligi. «Miks peavad pooled pered saama veel ekstra iseendalt fossiilide tarbimise dotatsiooni, kui ainus tegelik väljapääs hinnatõusust on kokkuhoid ja investeengud eneriapöördesse?»

See postitus ärritas paljusid Ligi jälgijaid, kes küsisid vastu, kus on see palgatõus ja kust kohast inimesed veel peaksid kokku hoidma, samuti öeldi, et poliitikud ise on hinnatõusu tekitanud ja peavad selle olukorra ka lahendama.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles