Tallink paneb Tallinna-Helsingi kruiisilaeva Silja Europa seisma 1. jaanuaril

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Silja Europa Falmouthi sadamas tippkohtumise majutuslaevana
Silja Europa Falmouthi sadamas tippkohtumise majutuslaevana Foto: Katri Link

Tallink Grupp teatas täna, et paneb Tallinna-Helsingi liini kruiisilaeva Silja Europa seisma juba 1. jaanuarist – seni planeeritust kümme päeva varem. Otsus võeti vastu Covid-19 omikrontüve kiirenenud leviku ja Soome valitsuse kehtestatud uute reisipiirangute tõttu.

Tallink teatas varem, peatab Silja Europa reisid 10. jaanuarist kuni märtsi alguseni, sest see on ka varasematel aastatel madalhooaeg ning reisijate arv üldiselt väiksem, kuid koroona-aastatel on need veelgi ulatuslikumalt vähenenud.

Omikrontüve kiire leviku ja Soome valitsuse kehtestatud uute reisipiirangute tõttu aga otsustas ettevõte jätta laev ajutiselt ankrusse üheksa päeva varem.

«Uute reisipiirangute tõttu ei ole meil teist valikut kui laeva tegevuse ajutine peatamine varasemaks tuua, sest kohe pärast Soome valitsuse piirangute teavitust hakkasid suuremad reisijategrupid broneeringuid tühistama,» põhjendas Tallinki juhatuse esimees Paavo Nõgene.

«Kindlasti ei ole see viis, kuidas me oma äri tahaksime teha ja meil on väga kahju, et peame taas valmistama pettumust neile reisijatele, kes aasta alguseks meiega reisi olid broneerinud või kelle reis on juba mitmeid kordi tühistatud ja edasi lükatud ning kes lootsid reisile pääseda,» jätkas Nõgene. «Samas oleme me keerulises olukorras ja peame pidevalt hindama iga otsuse laiemat mõju.»

Ta kinnitas, et iga klient, keda see olukord mõjutab, leiab koos laevafirmaga rahuldava lahenduse.

Tallinki klienditeenindus võtab ühendust kõikide klientidega, kellel oli ostetud pilet Silja Europa ärajäävale reisile.

Tallinna ja Helsingi vahel reisida soovijad on oodatud Tallink Grupi süstiklaevade Star ja Megastar pardale.

Laevadel saab kasutada ka antigeeni testimise võimalust, mis maksab laeva pardal 39 eurot.

Silja Europa hakkab praeguste plaanide kohaselt Tallinna-Helsingi liinil oma tavapärase graafiku järgi sõitma taas 10. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles