Prantsuse šampanjatootjad teenisid 2021. aastal rekordilised müüginumbrid

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Prantsuse Moët & Chandon šampanja pudelid.
Prantsuse Moët & Chandon šampanja pudelid. Foto: Arnd Wiegmann

Prantsusmaa šampanjatootjad valmistuvad tähistama rekordilist aastamüüki, mis on ootamatult jõuline muutus võrreldes eelmise aasta pandeemiaga seotud muredega, mis on kergitanud enesekindlust, et nad suudavad vastu pidada ka omikroni variandile.

Prantsuse šampanjatööstuse grupi UMC president Jean-Marie Barillere ütles, et 2021. aastal peaks müük ületama 5,5 miljardit eurot, mis on kõrgem kui kaks aastat tagasi enne koronapandeemiat saavutatud 5 miljardi euro suurune tipp, vahendab Reuters.

«See on olnud tohutu ja ootamatu, mistõttu oleme näinud mõningaid tõrkeid tarneahelas, nagu praegu igasuguste teiste toodete puhul,» ütles Barillere.

Suur nõudlus kuulsa vahuveini järele võib seega jätta mõned šampanjaarmastajad aasta lõpu pühade ajal hätta. Jaekaubanduse andmespetsialisti Nielseni andmetel oli šampanja juba novembri alguses Prantsusmaa supermarketites peamiste toidukaupade seas, mida vaevasid puudujäägid.

Šampanjanõudluse elavnemine on osa laiemast majanduse elavnemisest, kuna tarbijad on väljunud eelmiste pandeemiate lainete ajal kehtestatud sulgemistest. Majandusteadlased ja investorid on siiski ettevaatlikud, et omikroni variant põhjustab taas aktiivsuse seiskumist, eriti Euroopas, kus mõned valitsused on kehtestanud uusi sulgemismeetmeid.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles