Miljonitüli ajas Toomas Lumani firma kohtusse

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Eile tuli riigikohtust lahend, mille taga on Toomas Lumanile kuuluva Arealis Holdingu ja nõustamisettevõtte Redgate Capital kaks aastat kestnud tüli.
 
Eile tuli riigikohtust lahend, mille taga on Toomas Lumanile kuuluva Arealis Holdingu ja nõustamisettevõtte Redgate Capital kaks aastat kestnud tüli.  Foto: Sander Ilvest

Rahavaidlus Toomas Lumani firma Arealis Holdingu ja nõustamisettevõtte Redgate Capitali vahel jõudis riigikohtusse. Eile tuli riigikohtust lahend, mille taga on Toomas Lumanile kuuluva Arealis Holdingu ja nõustamisettevõtte Redgate Capital kaks aastat kestnud tüli. Tüliõunaks sai nn Skype'i-maja müük Lumi Capitalile ja küsimus, kas Arealis peab Redgate'ile kopsakat maakleritasu maksma.

2018. aastal toimus kohtumine, kus Lumani firma, mis toona kandis nime Technopolis Kinnisvara AS, teatas, et tahaks müüa Tallinnas Akadeemia teel asuvat nn Skype'i-maja.

2019. aastal lepiti kokku, et kui Redgate suudab leida kinnisvarale ostja, kes maksaks vähemalt 11 200 000 eurot, siis tasub maja omanik talle tulemustasna 1% tehingu väärtusest. Kohe tuli tasuda 2500 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles