Taanlanna sai süüdistuse seoses Danske Banki Eesti filiaali rahapesuskandaaliga (1)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Danske Banki endine Eesti filiaal Narva maanteel.
Danske Banki endine Eesti filiaal Narva maanteel. Foto: Mihkel Maripuu

Taani politsei esitas Taani naisele süüdistuse rahapesujuhtumis, mis hõlmas rohkem kui 30 miljardit Taani krooni (4 miljardit eurot), mis liikus Danske Banki Eesti filiaali kaudu, teatas Taani prokuratuur kolmapäeval.

 

49-aastane Taani kodanik, kellel on sidemed Venemaaga, on praegu eelküsitluses Kopenhaageni linnakohtus, kus otsustatakse, kas ta võetakse vahi alla. Naine oli välja antud Taanile Suurbritanniast, kus teda hoiti vahi all, ütles prokurör Reutersile.

Juhtum, milles on esitatud süüdistus veel kahele inimesele, jõudis ametiasutuste teadvusesse seoses ühe maailma suurima rahapesuskandaali uurimisega Danske Bankis, kes on ühtlasi Taani suurim laenuandja.

Danske Banki uurivad mitme riigi ametiasutused seoses sellega, et ajavahemikul 2007 kuni 2015 liikus Danske Banki Eesti filiaali kaudu üle 200 miljardi euro väärtuses kahtlasi tehinguid.

Sama juhtumi raames võeti mais Kopenhaageni linnakohtus vahi alla ka 47-aastane naine. Kolme praegust kahtlustatavat süüdistatakse rahapesus mitme usaldusühingu kaudu, millel kõigil olid pangakontod Danske nüüdseks suletud Eesti filiaalis ajavahemikul 2008. aasta märtsist kuni 2016. aasta märtsini.

 
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles