VKG Soojus langes enam kui veerand miljoni euroga kahjumisse

BNS
Copy
VKG Soojus.
VKG Soojus. Foto: Peeter Lilleväli

Soojusenergia edastaja VKG Soojus AS (VKGS) langes möödunud aastal varasema aasta 8,3 miljoni suurusest kasumist 264 664 euroga kahjumisse; ettevõtte käive kahanes aga 6,6 protsenti 13 miljonile eurole.

VKGS müüs 2020. aasta jooksul 248 gigavatt-tundi soojusenergiat. Soojema küttehooaja tõttu langes soojusenergia müük võrreldes eelmiste aastate keskmisega 8 protsendi võrra, selgub majandusaasta aruandest.

Põhiline näitaja, mis kõige rohkem mõjutab ettevõtte majandustulemust, on kaugkütte ja kuuma vee müük, mis omakorda sõltub peamiselt küteperioodil olevast ilmast.

limateenistuse andmetel oli 2020. aasta Eestis mõõdetud kliimaajaloo kõige soojem aasta. Küttehooaja keskmine välisõhu temperatuur oli mullu 2,4 kraadi, mis võrreldes viimase kolme aasta keskmisega oli kõrgem 2,2 kraadi võrra. Soojusenergia müügitulude vähenemine on ettevõtte teatel aasta negatiivse tulemuse peamine põhjus.

2020. aastal maksis VKGS välja dividende 3 miljoni euro ulatuses ja riigile tasuti sellelt tulumaksu 692 000 eurot.

Keskmine töötajate arv langes mulu kahe inimese võrra 17 töötajale. Tööjõukulud kasvasid aga 5,3 protsenti 554 749 euroni.

VKG Soojus AS (VKGS) on võrguettevõte, kes tegeleb soojusenergia edastamise ja müügiga Ahtme-Jõhvi piirkonnas ning Kohtla-Järvel.

Creditinfo andmetel on VKGS-i tegelikeks kasusaajateks Margus Kangro, Ants Laos, Elar Sarapuu ja Priit Piilmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles