Omniva tuleva aasta investeeringud jäävad tänavusele tasemele

BNS
Copy
Omniva postiautomaat.
Omniva postiautomaat. Foto: Zygimantas Gedvila

Omniva kaubamärki kasutava riikliku logistikafirma Eesti Posti investeeringute maht jääb järgmisel aastal selle aastaga samasse suurusjärku.

«2021. aastal olid meie olulisemad investeeringud seotud nii infotehnoloogia kui pakiautomaadivõrgu laiendamise ja efektiivsuse tõstmisega. 2021. aastal arendasime nutika lahenduse, mis võimaldab meil ladustada ühte kappi sama tellija mitu pakki ning sellega tõstsime oma efektiivsust pea 15 protsenti,» rääkis Omniva finantsjuht ja juhatuse liige Heiki Raadik BNS-ile.

Ühtlasi alustas ettevõte autopargi vahetusega keskkonnasõbralikumate sõidukite vastu. Sel aastal tegi Eesti Post investeeringuid ka kullerite töövahendite uuendamiseks.

«Järgmisel aastal jätkame võrgu laienduse, postkontorite võrgu uuendamise ja klientidele paremate IT- lahenduste arendamisega,» lubas Raadik.

Eesti Post käive kasvas 2020. aastal tunamullusega võrreldes 41 protsenti rekordilise 135,6 miljoni euroni, sealjuures teenis ettevõte ka rekordilise kasumi 9,6 miljonit eurot.

Omniva kaubamärki kasutav AS Eesti Post on riigile kuuluv äriühing, mis kuulub majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalasse. Ettevõte pakub postiäri-, pakiäri-, infoäri ja rahvusvahelise äri teenuseid.

Eesti Posti kontserni kuuluvad ka AS Maksekeskus, OÜ Omniva, OÜ Finbite, Leedu tütarettevõte UAB Omniva LT, Läti tütarfirma SIA Omniva ning sidusettevõte OÜ Post11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles