EL kiitis heaks airBalticu omakapitali suurendamise 45 miljoni võrra

BNS
Copy
Air Baltic saab 45 miljoni euro suuruse rahasüsti.
Air Baltic saab 45 miljoni euro suuruse rahasüsti. Foto: airBaltic

Euroopa Komisjon kiitis teisipäeval heaks Läti valitsuse otsuse suurendada lennufirma airBaltic omakapitali 45 miljoni euro võrra, et hüvitada ettevõttele Covid-19 pandeemiast tingitud kahju, teatas firma.

«Meie suurima osaniku toetus kriisi ületamisel kujutab endast tunnustust airBalticu positiivsele majandusmõjule. Euroopa Komisjon on järeldanud, et Covid-19 pandeemia liigitub niivõrd erakorraliseks juhtumiks, et liikmesriigi erakorraline sekkumine kahjude hüvitamiseks on õigustatud,» ütles firma tegevjuht Martin Gauss.

Investeering plaanitakse Läti riigile tagastada aktsiate müügist saadavast tulust kavandataval aktsiate esmasel avalikul pakkumisel, mis peaks toimuma kunagi tulevikus.

Läti valitsus, mis on airBalticu suurim osanik, kiitis 17. augustil heaks lennufirma omakapitali suurendamise 90 miljoni euro võrra. Ülejäänud pool investeeringust ootab endiselt komisjoni heakskiitu.

Läti transpordiministeerium märgib, et airBaltic on riigi majandusele strateegilise tähtsusega ja moodustab sisemajanduse kogutoodangust (SKT) üle 2,5 protsendi. Koroonapandeemia tõttu langes lennufirma reisijate arv mullu 73 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles