Viru hotelli kahjum kasvas 8 miljoni euroni

BNS
Copy
Tallinna hotellid olid eelmiste jõulude aegu kurvalt tühjad. Ja ka enne ja pärast jõulupühi.
Tallinna hotellid olid eelmiste jõulude aegu kurvalt tühjad. Ja ka enne ja pärast jõulupühi. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Tallinnas Viru hotelli opereeriv Sokotel ASi käive langes mullu 73,6 protsenti, 5 miljonile eurole, sealjuures süvenes 2019. aastal teenitud 198 000 euro suurune kahjum pea 8 miljoni euroni.

Ligi 2,8 miljonit eurot müügitulu teeniti majutusteenuse pakkumisest, 2 miljonit eurot toitlustusest, 158 000 eurot konverentsiteenustest ning 105 000 eurot muust müügist, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

«Alates 2020. aasta märtsist keskendus ettevõte kriisijuhtimisele ning samaaegselt alustati kriisijärgse tegevuse planeerimisega. Värskendati Viru hotelli identiteeti ja muudeti hotelli operatiivset struktuuri efektiivsemaks,» kirjutab juhtkond aruandes.

Augustis alustati koristamisteenuse sisseostmisega, mis võimaldas juhtkonna sõnul olla kulude juhtimisel veelgi paindlikum. Samuti jätkus hotelli teenuste ja teeninduse kvaliteedi arendamine lähtuvalt Sokos Hotels keti kontseptsioonide uuendamise põhimõtetest ning arvestades turu arenguid.

Keskmine töötajate arv taandatuna täistööajale oli 2020. aastal 115 ehk 70 inimest vähem kui tunamullu. Tööjõukulud kokku vähenesid seetõttu ligi kolmandiku võrra, 2,4 miljonile eurole. Jaanuaris 2021 oli töötajaid vaid 61.

Juhatuse liikmetele maksti mullu tasusid summas 162 600 eurot. AS Sokoteli tegevjuht vahetus juulis 2020. Nõukogu liikmetele tasu makstud ei ole.

2020. aastal sai ettevõte riigitoetust summas 429 700 eurot – kevadel tööjõukulutoetust ja detsembris toetust püsikulude katmiseks. 2020. aasta detsembris moodustati vabatahtlik reservkapital summas 2,5 miljonit eurot. Ettevõte on sõlminud ka emaettevõttega kirjaliku kokkuleppe, mille alusel emaettevõte on valmis täiendavalt rahaliselt toetama ja on kinnitanud, et laenu tagasimakseid ei nõuta kuni 31. märtsini 2022. aastal.

Tänavu veebruaris sai Sokotel töötukassalt töötasu hüvitist ning märtsis tegi ettevõtte omanik täiendava sissemaksu vabatahtlikku reservkapitali summas 5 miljonit. Sõltumata 2021. aasta turu tagasihoidlikust taastumisest ja konkurentsi muutmisest  pingelisemaks, on ettevõttel juhtkonna hinnangul kõik võimalused jätkata oma tegevust edasi oma hea kontseptsiooni ja optimaalse asukoha tõttu.

Sokotel ASi emaettevõte on Soome Sok Liiketoiminta OY.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles