Ühistranspordi e-piletite arendaja Ridango ostis globaalse ettevõtte

PM Majandus
Copy
Ridango juht Erki Lipre. 
Ridango juht Erki Lipre. Foto: Tairo Lutter

Eesti tehnoloogiafirma Ridango omandas ühistranspordi IT-lahendusi pakkuva Sloveenia ettevõtte LIT Transit ja toimetab nüüd üle 25 riigis.

«Meil on ambitsioonikas eesmärk tõusta 2026. aastaks maailma juhtivaks intelligentsete transpordisüsteemide pakkujaks ja ühistranspordisektoriga seotud tehnoloogiaettevõtete grupiks. LIT Transiti omandamine on oluline verstapost, tegemist on ühistranspordi valdkonna juhtiva tegijaga,» ütles Ridango juhatuse esimees Erki Lipre. Tehinguga saab Ridango juurde reaalaja-lahenduste kompetentsi ning uusi teenuseid, lisas ta.

Lipre sõnul on LIT Transit valdkonnas tuntud tegija ning neil on tugev meeskond. «Näeme, et kahe ettevõtte tooteportfell täiendab teineteist suurepäraselt ning jõud ühendades suudame kiiremini astuda suurte konkurentide kandadele ja vallutada uusi turge.»

2009. aastal asutatud Ridango on ühistranspordi pileti-, reaalaja- ja maksesüsteemide arendamisele keskendunud Eesti ettevõte, mis seni tegutses lisaks Eestile Rootsis, Soomes, Leedus, Ukrainas ja Gröönimaal. 

Ridango grupi süsteemidega on nüüd ühendatud üle 35 000 sõiduki üle 25 riigis. Ühendettevõte annab tööd ligikaudu 170 inimesele Eestis, Sloveenias ja Aasias

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles