Cisco vaidlustas Skype’i müügitingimused

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestit külastav Microsofti juht Steve Ballmer (vasakul)ja Skype'i juht Tony Bates Tallinnas Wabaduse kohviku ees.
Eestit külastav Microsofti juht Steve Ballmer (vasakul)ja Skype'i juht Tony Bates Tallinnas Wabaduse kohviku ees. Foto: Raigo Pajula

Võrguseadmete tootja Cisco Systems vaidlustas Euroopa Komisjoni heakskiidu internetitelefonifirma Skype’i ülevõtmise kohta, ehkki tehing ise toimus lõplikult juba mitu kuud tagasi.

Kuigi Cisco ja Microsoft domineerivad kumbki tehnoloogiasektori väga erinevas tiivas, nende kokkupuutepunktid hakkavad üha enam ja enam lähenema, sest videokommunikatsioon muutub mõlema ettevõtte jaoks üha tähtsamaks, kirjutab The Wall Street Journal.

Maailma suurim võrguseadmete tootja Cisco ütles eile, et palub Euroopa kohtul ühinemistingimused üle vaadata. Cisco sõnul ei vaidlusta ta müüki tervikuna, vaid soovib, et õigusorganid nõuaksid, et Skype’i videokonverentsiteenust saaks kasutada ka konkureerivate toodetega.

«Kujutage ette, kui raske oleks, kui te saaksite helistada ainult neile inimestele, kes kasutavad sama operaatori teenust või kui teie telefon oleks võimeline helistama ainult ühtede brändide telefonidele, mitte aga teistele,» kirjutas Cisco uute äride grupi asepresident Marthin De Beer oma blogis.

Microsoft tegi Skype’ile ülevõtmispakkumise eelmise aasta mais, üleminek viidi lõpule 13. oktoobril. Tehingu maksumus oli 8,5 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles