Tallinn otsib linnahalli renoveerimiseks nõustajat

BNS
Copy
Tallinna linnahall.
Tallinna linnahall. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Linnahall AS kuulutas välja riigihanke ärinõustamise teenuse tellimiseks seoses linnahalli renoveerimise projektiga, hanke eeldatav maksumus on 100 000 eurot.

Tallinna linnale kuuluv ettevõte Tallinna Linnahall AS otsib pakkujat, kes toetaks hankijat linnahalli võõrandamise või renoveerimise projekti tingimuste väljatöötamisel ning läbiviimisel, selgub hankedokumentidest.

Analüüsi tulemusena tuleb ärinõustajal koostada linnafirmale aruanne, mis annab üksikasjaliku ülevaate linnahalli ja ümbritsevate kinnistute väärtusest. Nõustaja peab koostama linnahalli kohta ka lühitutvustuse ja inglisekeelse infomemorandumi.

Lisaks koostöös hankijaga ja juriidilise nõustajaga välja töötama tehingu ajakava-, struktuuri- ja strateegia, välja töötama pakkumusele esitatavad kriteeriumid ning majanduslikult soodsaima pakkumuse hindamise kriteeriumid, koguma tehingut puudutava informatsiooni avalikult kättesaadavatest allikatest ja ette valmistama müügimaterjale ning müügi ettevalmistamisega seotud dokumente.

Ühtlasi peab ärinõustaja ette valmistama linnahalli võõrandamiseks vajaliku andmeruumi ning suhtlema potentsiaalsete Eesti ja rahvusvaheliste investoritega.

Tallinna Linnahall on Tallinnas asuv algselt 4200-kohalise vaatesaali, jäähalli ja kohvikute ning abiruumidega ehitis. Linnahall projekteeriti ja ehitati 1975.–1980. aastatel ning see valmis Moskva 1980. aaasta suveolümpiamängudeks.

Hoone ehitusalune pind on 39 422 ruutmeetrit, suletud netopind on 37 221,1 ruutmeetrit, maht 247 320 kuupmeetrit ning ehitisel on kolm maapealset ja kaks maa-alust korrust. Linnahalli peamine kasutusotstarve on olnud kontserdi- ja universaalsaalide hoone.

Linnahall on kultuurimälestis, mille säilitamisel ja rekonstrueerimisel lähtuda muinsuskaitseseadusest, mille kohaselt on mälestise hävitamine või rikkumine keelatud ning mis paneb mälestise omanikule või valdajale vastutuse mälestise säilimise eest.

Linnahall ja selle ümbrus hõlmab umbkaudu 10-hektarilist maa-ala, mis jaguneb funktsionaalselt kolmeks – A-osa ehk peahoone, B-osa ehk lõunapoolses osas asuv 3000 kohaga jäähall ja estakaad, C-osa ehk merepoolne osa koos jahutusbasseiniga.

Selleks, et muuta linnahalli rekonstrueerimise projekt potentsiaalsetele investoritele ja arendajatele atraktiivsemaks, on Tallinna linn valmis hõlmama renoveerimisprojekti koosseisu ka Tallinna linnale kuuluvad linnahalli kõrval asuvad kinnistud, mille arendamise osas on võimalik jätta arendajale niiöelda vabad käed

Hankele saab pakkumusi esitada 7. jaanuari hommikuni. Leping sõlmitakse 15 kuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles