LHV laenab Livenile 2,4 miljonit eurot 400 korteri arenduseks (1)

BNS
Copy
LHV logo
LHV logo Foto: Erik Tikan

LHV Varahalduse ja Liveni vahel sõlmitud lepingu alusel annavad LHV pensionifondid kinnisvaraarendajale kokku 2,4 miljoni euro ulatuses tagatud arenduslaenu, mille aasta tootlus on 8 protsenti.

Liven kasutab laenu Tallinnas Kadaka tee 88 arendusprojektis, et rajada 2026. aasta lõpuks 17 kahe- kuni neljakorruselist korterelamut ligikaudu 400 koduga, teatasid ettevõtted.

Kadaka tee kinnisvarakvartal valmib neljas etapis. Kõigepealt rajatakse Kadaka tee äärde kuni neljakorruselised majad ning viimases etapis valmivad kahe- ja kolmekorruselised hooned.

«Pensionifondi kliendi seisukohast on lisaks investeeringu tootlusele kindlasti oluline see, et laen on korralikult tagatud kinnistute hüpoteegiga. Usume, et Kadaka tee 88 arendusest kujuneb elukondliku kinnisvara turu menuk,» ütles LHV aktiivsete fondide portfellihaldur Maarja Pärs.

Liven on tegutsenud elukondliku kinnisvara arendajana alates 2014. aastast. Selle aja jooksul on loodud ligikaudu 400 kodu ning praeguseks on arenduse erinevates staadiumites ettevalmistamisel ligi 1800 kodu.

LHV pensionifondidel on ligikaudu 139 000 klienti ning LHV pensionifondide Eestiga seotud investeeringute kogumaht on ligikaudu 358 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles