Omikron kimbutab ristluslaevahiiglasi – haiguspuhangud ja tühistatud reisid

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Ristlusfirma Royal Caribbean Cruises 362-meetri pikkune laev Symphony of the Seas Malaga sadamas 2018. aastal. REUTERS/Jon Nazca/File Photo
Ristlusfirma Royal Caribbean Cruises 362-meetri pikkune laev Symphony of the Seas Malaga sadamas 2018. aastal. REUTERS/Jon Nazca/File Photo Foto: JON NAZCA

Miljarditesse ulatuvad kahjumid ja ebaselged tulevikuprognoosid kukutavad ristluslaevafirmade aktsiate hindu. Tänavu suvel vaevaliselt taas liikvele läinud suurte ristluslaevade äri tabas uus hoop, kui laevadele jõudis uus koroonaviiruse kiiresti leviv omikrontüvi. 

Royal Caribbean Group kinnitas eile, et 48 inimest ristluslaeva Symphony of the Seas pardal on andnud positiivse koroonaproovi. Uudis on andnud hoogu hirmule, et koroonaviiruse uus omikrontüvi võib anda vaevaliselt taas käivituma hakanud ristluslaevaärile uue hoobi. 

Reutersi teatel möönis operaator, et nakatunud tuvastati maailma ühe suurima ristluslaeva 6091 reisija ja laevapere liikmete testimisel, kui laev oli nädalasel ringreisil alguse ja lõpuga Miamis USA Florida osariigis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles