Elop: Nokia ei seisa enam põleval platvormil

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia juht Stephen Elop.
Nokia juht Stephen Elop. Foto: SCANPIX.

Nokia ei meenuta enam inimest, kes seisab keset merd asuva põleva platvormi serval, vaid ees ootab uus tõusuaasta, ütles ettevõtte tegevjuht Stephen Elop.

Veidi üle aasta tagasi saatis Elop Nokia töötajatele kuulsa «põleva platvormi» memo. Täna on juhi sõnul Nokia tulevik turvaline, ehkki rasked otsused, mis tuleb teha äri ümberfookustamiseks, seisavad veel ees, vahendab Elopi esinemist Lõuna-Aafrika ajaleht Business Day. Elop, kes on Aafrika tuuril, esines Lõuna-Aafrika linnas Sandtonis reedel.

«See (põleva platvormi) olukord oli enam kui aasta tagasi ning sellest ajast on palju muutunud,» kinnitas Elop. «Ma kirjutasin memo, kutsusin üles tegutsema ning aasta hiljem ütlevad kõik, et Nokia on muutumas,» lausus juht ning lisas, et tema veendumus põhines eelmisel veebruaril avalikustatud uuel strateegial.

Tehnoloogiaanalüütik Arthur Goldstuck nõustus sellega, et Nokia tulevik on helgem, kui see oli aasta tagasi.

«Eelmine juhtkond oli niivõrd fokuseeritud oma suurele globaalsele turuosale ja nii tugevale püramiidi põhjale, et nad ei näinud, et see tipus variseb,» ütles Goldstuck.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles