Arendaja: endise kino Eha krundile hotelli ehitus algab järgmisel aastal

PM Majandus
Copy
Tartu mnt 49, ajalooline kino Eha 1990-ndate lõpul
Tartu mnt 49, ajalooline kino Eha 1990-ndate lõpul Foto: Toomas Huik

Uus hotell Hampton by Hilton kerkib Tallinnasse Tartu maanteele kunagise kino ja praeguse kaubanduskeskuse asemele. Arendaja alustab peagi läbirääkimisi Merko asemel uue ehituspartneri leidmiseks ja loodab ehituse käivitada 2022. aastal.

Kinnistu omaniku ja hotelli arendaja GVP Invest Estonia esindaja Sigitas Daugnorase selgitusel on 2020. aasta kevadel alanud ja kogu maailma mõjutav koroonapandeemia suuresti põhjus, miks hotelli ehitamine peatati.

Merko Ehitusega pandi lepingu sõlmimisel paika tähtaeg, et ehitusega alustatakse pooleteise aasta jooksul, kuid see aeg sai nüüd ümber ja pooled lõpetasid kokkuleppel lepingu.

Hampton by Hilton hotell on Tallinnas kavas avada enne 2024. aasta algust, lisas Daugnoras.

Hampton by Hilton
Hampton by Hilton Foto: Erakogu/ Arhitekt Tõnis Tarbe

Tallinna Linnaplaneerimise Ametilt 2019. aasta juunis ehitusloa saanud projekti arhitekt on Tõnis Taube. Projekti järgi kerkib Tartu maantee ja Jakobsoni tänava nurgale põhiosas viie ning osaliselt kuue korrusega ja 185 numbritoaga hoone. Praegune keskus lammutatakse.

Hampton by Hilton on kõrgema keskklassi hotellibränd, millel on ligi 2680 hotelli 31 riigis. 

Balti riikides esimese Hampton by Hilton hotelli hakkab vedama Apex Alliance Hotel Management, mis haldab Lätis, Leedus, Poolas ja Rumeenias üheksat Hiltoni ja Marriotti kaubamärgi hotelli. Ettevõtte eesmärk on juhtida 2023. aasta lõpuks 15 hotelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles