Pane tähele: hiire eest kindlustus ei kaitse

PM Majandus
Copy
Põrandaliistust läbinärimine on hiirte jaoks lihtsam kui võiks arvata, kuid kindlustusest sel juhul abi ei saa.
Põrandaliistust läbinärimine on hiirte jaoks lihtsam kui võiks arvata, kuid kindlustusest sel juhul abi ei saa. Foto: Shutterstock

Hiire eest kindlustus ei kaitse, samuti pole mõtet kindlustuselt abi loota ehitusprahi koristamisel.

ERGO kindlustus tegi kokkuvõtte viimase aja kahjujuhtumitest ja tõi välja  omapärasemad juhtumid, mille korral kindlustus ei aita.

Hiir kraanikausis

Pere sõitis sügisel Peipsi äärde suvilasse, et mõnusalt aega veeta. Õige pea avastas pereisa aga kraanikausist hiire. Ehmunud mees helistas seepeale kindlustuse numbrile ja palus, et midagi kiiresti ette võetaks. 

Kadunud kommipakk

Liinibuss sõitis teelt välja, mitmed inimesed ja nendega kaasas olnud esemed said kannatada. Üheks reisijaks oli ka väike laps, kel olid kaasa võetud maiustused. Õnnetuse tagajärjel läks tema kommipakk kaduma, mispeale kandis lapsevanem ka maiustused kahjudesse. Kindlustus hüvitas kommipaki 1,5 euro väärtuses. Sellest jäi maha arvamata, mitu maiust jõudis laps enne kommipaki kadumist ära süüa.

Hari ja kühvel

Inimene tegi kodus remonti, mille käigus tekkis põrandale kipsiprahti. Selle asemel, et remonttööst tekkinud ehituspraht ise likvideerida, leidis inimene, et tuleks pöörduda kindlustuse poole ja paluda neil praht kokku tõmmata. Nimelt puudusid tal endal selleks vastavad vahendid, hari ja kühvel.

Katkised hambaproteesid

Inimene sattus liiklusõnnetusse, mille käigus said vigastada tema isiklikud esemed. Kahjukäsitleja palus täpsemat ülevaadet, mis esemed ja mis summas kannatada said. Õige pea saabusid kahjukäsitleja postkasti katkised prillid ja purunenud hambaproteesid. Kindlustus hüvitas kannatanule tekkinud kahjud.

Klaver viiulil

Laps kõõlus klaveri serva peal, kui ühtäkki hakkas klaver vajuma. Laps pääses, kuid klaver maandus toolil lebanud viiulile. Mõlemad muusikainstrumendid said kannatada. Kuigi lõhkumine polnud tahtlik, oli laps kuuldavasti õnnelik, kuna sai mõnda aega muusikatundide asemel sõpradega jalkat taguda.

ERGO kindlustuse kahjukäsitlusvaldkonna juhi Caterina Lepvaltsi sõnul moodustavad sellised teated siiski kaduvväikse osa nende igapäevatööst, kõige enam teatatakse neile ikkagi sõidukikahjudest.

Talve tulekuga liikluskahjud sagenevad. Teine oht, mis talvega kaasneb, on katustele kogunev lumi ja jääpurikad.

«Maja- ja korteriomanikud peavad silmas pidama, et katusele kogunenud lume raskustest tekkinud kahjud ei ole tavaliselt kindlustusega kaetud,» sõnas Lepvalts, lisades, et katuse lumetõrjetööd võivad olla ohtlikud, mistõttu tuleks enne teha kas põhjalik eeltöö või kutsuda kohale professionaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles