Hiina sõidujagamisettevõte Didi, mis oli mõni aeg tagasi ka üks meie Bolti investoreid, teatas selle kuu alguses, et lõpetab aktsiate, täpsemini aktsiate hoidmistunnistuste (ADR) noteerimise New Yorgi börsil ja viib need üle Hongkongi börsile. Veel kuus kuud varem oli Didi Wall Streeti lemmik, kaasates New Yorgis aktsiate esmapakkumisega Ameerika Ühendriikide pensionifondidelt ja rahvusvahelistelt investoritelt miljardeid dollareid.

Hiina aktsiaid on kõige lihtsam osta USA aktsiaturgudelt.

Uudis tabas USA börsidel noteeritud Hiina aktsiate hindu šokina. Didi enda aktsia, mis oli enne selle teatavaks saamist kerkinud 16 protsenti, kukkus järgneva mõne tunniga 12-protsendilisse miinusesse. See kõik juhtus Hiinas enne kauplemispäeva algust USAs. Wall Streeti sulgemiseks oli Didi aktsia kaotanud 22 protsenti oma väärtusest.

Uudis kukutas nii Didi enda kui ka teiste USA börsidel noteeritud aktsiate hindu, muu hulgas ka Eesti investorite hulgas populaarse elektriautode tootja Nio omi. USA börsidel suurima noteeritud ettevõtte Alibaba aktsia hind kukkus sel päeval kaheksa protsenti, 102 dollarini, mis on selle väärtpaberi peaaegu viie aasta madalaim hind. Ajakirja Forbes arvutuste järgi kaotasid kümme suuremat USA börsidel noteeritud ettevõtet 83 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy