Valitsus annab Ruhnu laeva ka järgmisele vedajale tasuta kasutamiseks

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Reisikatamaraan Runö
Reisikatamaraan Runö Foto: Jaano Martin Ots

Konkurss Ruhnu laevaliinile uue vedaja leidmiseks on lõpusirgel, pakkumiste tähtaeg oli 1. detsember. Otsust uue vedaja kohta veel avalikustatud ei ole. 

Valitsus annab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile nõusoleku anda 1. maist 2022 kuni 31. maini 2026 vedajale transpordiametiga sõlmitud avaliku teenindamise lepingu alusel tasuta kasutamiseks reisikatamaraani Runö, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Suurt uudist valitsuse teates ei ole, sest riigi laevad on transpordiameti tellimusel teenindatavate parvlaevaliinide operaatoritele ka varem tasuta kasutamiseks andnud. Tasuta laevaga kaasneb vedajal hulk kohustusi, sealhulgas nõue, et laev tuleb kindlustada, seda tuleb regulaarselt dokkida, hooldada ning tagada laeva nõuetekohane mehitamine ja valve. Küll tuleb riigile tasu maksta, kui laeva haldav operaatorfirma soovib lisaks liinisõitudele teha ka kommertsreise, ükskõik kas need toimuvad samal liinil, mida laev pidevalt teenindab või tehakse muid tellimussõite. 

Kehtiva lepingu kohaselt teenindab Ruhnu liini AS Kihnu Veeteed, kuid hetkel on hooaeg juba läbi ning kehtiv leping lõpeb 30. aprillil 2022.

Novembris kuulutas transpordiamet välja hanke uue vedaja leidmiseks Ruhnu liinile pärast Kihnu Veeteede lepingu lõppu. Pakkumiste tähtaeg oli 1. detsembril ning otsus uue vedaja kohta peaks tulema lähipäevil. 

Katamaraani Runö ehitas 2012. aastal Saaremaa ettevõte Baltic Workboats AS, laeva maksumus oli 3,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles