Tallinna investeeringutekavas on sadu miljoneid tühja õhku

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Tallinna lähiaastate suurimate investeeringute esireas on haiglaehitus ja trammide hankimine. Mõlema projekti rahastusest vaatab vastu suur ebakindlus.
Tallinna lähiaastate suurimate investeeringute esireas on haiglaehitus ja trammide hankimine. Mõlema projekti rahastusest vaatab vastu suur ebakindlus. Foto: Repro: AW2 ARCHITECTS OY

Tallinn näitab oma suurimate investeeringute katteallikana raha, mille saamine ei ole praegu sugugi kindel.

Eesti pealinna värskest investeeringutekavast leiab lähiaastatel 1,5 miljardi euro ulatuses väljaminekuid. Ülekaalukalt kõige kallim projekt nimistus on Tallinna Haigla, mille maksumuseks on kavandatud 520 miljonit eurot. Kuna riik pole tahtnud linnale kulude jagamisel appi minna ning pealinn omaosalust suurendada ei soovi, on rahastuses endiselt puudujääk. Linna investeeringutest see aga välja ei paista, sest haigla välisrahastuse reale on ootamatult 140 miljonit lihtsalt otsa kirjutatud.

Seda, et tegelikult pole taasterahastu 280 miljoni kõrvale täiendavat välisrahastust leitud, möönab kaude ka Tallinna finantsdirektori kohusetäitja Silver Tamm. «Tallinna Haigla kogumaksumus ja selle katteallikad on praegu veel lahtised, kuna rahastamise läbirääkimised alles käivad. Seega on kogumaksumuse ja selle katteallikate summad dokumendis indikatiivsed ning võivad muutuda,» vastas Tamm kirjalikult Postimehe küsimusele, millisest meetmest nad varem puudu olnud 140 miljonit eurot leidsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles