Hariduslike erivajadustega noored käisid Soomes ettevõtteid loomas (1)

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Helsingis kohtunud Eesti, Läti ja Soome noored pakkusid välja äriideid, millega nende loodavad õpilasfirmad võiksid tegelda. Juttu oli toitu vedavatest robotkulleritest ja spordirõivaste õmblemisest.
Helsingis kohtunud Eesti, Läti ja Soome noored pakkusid välja äriideid, millega nende loodavad õpilasfirmad võiksid tegelda. Juttu oli toitu vedavatest robotkulleritest ja spordirõivaste õmblemisest. Foto: Erakogu

Viljandi kutseõppekeskuse hariduslike erivajadustega noored käisid novembris Helsingis Haaga-Heelia ülikoolis rahvusvahelisi õpilasfirmasid asutamas.

Nagu rääkis Viljandi õpilasrühma juht, kutseõppekeskuse inglise keele õpetaja Ryan Sandberg, on kutseõppekeskuses igal aastal olnud õpilasfirmade päev ja nüüd oli soov hariduslike erivajadustega õpilastele samasugust kogemust anda. Nendega tuleb aga rohkem tegelda ja paari päevaga nad firma­ideed kokku ei pane. Nii leitigi projekt ­SENsationalSTEM, mis võimaldab koos Soome ja Läti kooliõpilastega suurema juhendamise toel rahvusvaheliselt õpilasfirmasid asutada. Nimetatud projekt ongi kutsutud ellu, leidmaks lahendusi, kuidas hariduslike erivajadustega õpilased saaksid oma oskusi kasutades isiklikku sissetulekut teenida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles