Valitsus kaalub toetada inimesi, kelle netosissetulek on alla 1052 euro (24)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Keit Pentus-Rosimannus.
Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Remo Tõnismäe

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on homsel valitsuse istungil arutusel plaan tõsta energiahindade kasvu kompenseerimiseks mõeldud otsetoetuse piir mediaansissetuleku ehk 1052 euroni.

«Kui tegu on üheliikmelise leibkonnaga, siis sellisel juhul oleks tegu perega, mille sissetulek on netos kuni 1052 eurot. Kui tegu on kaheliikmelise leibkonnaga, kus on kaks täiskasvanut, siis on see sissetuleku piir netos 1578. Kui tegu on kahe täiskasvanu ja ühe väikse lapsega, siis on see sissetuleku piir 1735,8 ja kui tegu on kahe täiskasvanu ja kahe suurema lapsega, siis on see piir juba üle 2600 euro,» ütles rahandusminister Pentus-Rosimannus riigikogu infotunnis.

Rahandusministri sõnul arutab valitsus homme ka gaasi võrgutasu vähendamist poole võrra sarnaselt elektri võrgutasuga, mis annaks olulist leevendust ka raskustesse sattunud ettevõtetele.

Pentus-Rosimannus pidas oluliseks, et kõik abivajajad abi ka tegelikult saaksid ning selleks omavalitsuste poole pöörduksid. «On tekkinud vale arusaam, et keegi peab paberitega kuskile jooksma. Ei, need arved on võimalik elektrooniliselt edastada,» toonitas ta.

«Loomulikult on valitsuse soov esiteks, et see toetus rakenduks võimalikult kiiresti, jõuaks inimesteni võimalikult kiiresti, et ta oleks võimalikult mugav ja et see lävend oleks sellisel tasemel, kus ta tõesti inimesi aitab,» jätkas minister. «Seetõttu oleme tõstnud võrreldes algselt plaanitud väikese sissetulekuga peredele mõeldud lävendi oluliselt kõrgemale ja homme valitsuses ma küll väga loodan ja soovin, et jõuame sel teemal ka otsuseni.»

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles