Eesti Raudtee veomaht kasvas aastaga 16 protsenti

BNS
Copy
Kaubarongid.
Kaubarongid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaubaveomaht Eesti Raudtee taristul moodustas kokku 2021. aasta üheteistkümne kuu jooksul ligi 11,9 miljonit tonni, mida on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 16 protsenti rohkem.

Kõige enam veetavateks kaubagruppideks Eesti Raudtee taristul on väetised, mineraalsed kütused ja keemiakaubad, teatas ettevõte BNSile.

Transiitveod moodustasid üheteistkümne kuu jooksul Eesti Raudteel liikunud vedudest pea 8,9 miljonit tonni, mida on 14,3 protsenti rohkem kui mullu samal perioodil.

Konteinerveod moodustasid Eesti Raudtee taristul üheteistkümne kuuga kokku 50 500 TEUd, mis on võrreldes 2020. aastaga 18,5 protsenti rohkem.

Kohalikus ühenduses sõitis tänavuse aasta üheteistkümne kuu jooksul rongidega kokku veidi üle 5,5 miljonit reisija, mis on võrdväärne 2020. aasta sama perioodiga tasemega.

AS Eesti Raudtee on infrastruktuuriettevõte, mille ülesanneteks on avalikul raudteel raudteeinfrastruktuuri majandamine, käitamine, hooldamine ja uuendamine ning raudteeinfrastruktuuri arendamises osalemine. 100 protsenti ettevõtte aktsiatest kuulub Eesti riigile.

Mullu teenis ettevõte 31,1 miljoni euro suuruse käibe juures 7,1 miljonit eurot puhaskasumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles