Vok Bikesi elektrilised kaubarattad jõudsid Londonisse

PM Majandus
Copy
Stuart Delivery kuller Voki rattaga Londonis.
Stuart Delivery kuller Voki rattaga Londonis. Foto: Postimees

Eesti elektriliste kaubarataste tootja Vok Bikes avas koostöös DPDgroupi tütarfirma Stuart Deliveryga Londoni kulleritele kasutuspõhise rattajagamisteenuse.

Koostöö Eesti Postiga on tõestanud Vok ratastega saavutatud kulutõhususe 40% tõusu võrreldes autoga tehtava kullertööga. Vok Bikesi kaasasutaja ja tegevjuht Indrek Petjärv ütles, et nende eesmärk on muuta kiire ja keskkonnasõbraliku viimase miili tarne jätkusuutlikuks ja efektiivseks kogu Euroopas.

Stuart korraldab nädalas miljoneid kojutarneid 30 Suurbritannia linnas ning soovib Vokiga vähendada oma tegevuse mõju keskkonnale. Londoni kullerid saavad võtta isikliku auto asemel kasutusele keskkonnasõbraliku sõiduvahendi kasutuspõhise rendi vahendusel.

Vok Bikes on 18 kuu jooksul liikunud kaubaratta esimese prototüübi valmimisest rattajagamisteenuseni Tallinnas ja Vilniuses ning nüüd ka Londonis. Ettevõtte klientide hulka kuulub tuntud kojutarne pakkujaid, näiteks Wolt, mille hiljuti omandas Ameerika Ühendriikide suurim online toidu kojutellimusi pakkuv ettevõte DoorDash.

Londonisse minek on esimene samm Voki Euroopa vallutamise kavast, mida toetab aasta alguses kaasatud investeering. Ettevõtte rahastajate hulka kuulub Euroopa juhtivaid rohetehnoloogia valdkonna asutajaid, kelle seas on Taavi Madiberk ja Kristjan Maruste, riskikapitalifondid Superangel ja United Angels VC, Pipedrive’i kaasasutajad Ragnar Sass, Martin Henk ja Martin Tajur ning Skype’i ja Kazaa kaasasutaja Niklas Zennströmi riskikapitaliettevõte Atomico.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles