Töötukassa panustab uuel aastal senisest rohkem töövõimetoetusele

PM Majandus
Copy
Töötukassa
Töötukassa Foto: Margus Ansu

Töötukassa nõukogu kinnitas järgmise aasta eelarve, kus tuludeks on planeeritud 771,9 miljonit ja kuludeks 749,2 miljonit eurot.

Prognoosi kohaselt laekub järgmisel aastal töötuskindlustusmaksetest töötajate sihtfondi 161,6 miljonit eurot ja tööandjate sihtfondi 87 miljonit eurot, riigieelarvest eraldatakse 487,1 miljonit eurot ja Euroopa Sotsiaalfondist koos riikliku kaasfinantseeringuga 36,2 miljonit eurot.

Töötukassa kulud kindlustushüvitistele, toetustele ja tööturuteenustele on prognoosi kohaselt uuel aastal 693,3 miljonit eurot. Võrreldes tänavusega kasvavad tuleval aastal kulud ennekõike töövõimetoetusele. Tööd otsivate ja töötavate inimeste oskuste arendamisele ja koolitamisele on töötukassa tuleva aasta eelarves planeeritud 44,1 miljonit eurot.

Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel sõnas eelarvele ja aastaplaanile viidates, et kriis tõi tööturule küll enam tööotsijaid, kuid on näha, et tööandjatel on tihti keeruline leida sobivate oskustega töötajaid. Seetõttu on väga oluline, et nii töötajad kui ka tööotsijad oleksid valmis õppima ja omandama kas uue eriala või täiendama end vajalike oskustega, ja tööandjad oleksid valmis töötajaid selles ka toetama.

Töötukassa panustab aasta-aastalt enam sellesse, et viia kokku tööturu vajadused ning hetkel töötavate ja tööd otsivate inimeste oskused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles