Endise kino Eha krundile jääb Hiltoni hotell ehitamata

PM Majandus
Copy
Tartu mnt 49, ajalooline kino Eha 1990-ndate lõpul
Tartu mnt 49, ajalooline kino Eha 1990-ndate lõpul Foto: Toomas Huik

Merko Ehitus teatas börsile, et poolte kokkuleppel tühistasid nad GVP Invest Estoniaga lepingu, mille kohaselt oleks Merko ehitanud Tallinnas Tartu mnt 49  kunagise kino Eha ja praeguse kaubanduskeskuse krundile hotelli. 

«Pandeemia saabumise järel ei soosinud kiirelt muutuv situatsioon ehitus- ja majutusturgudel varasemalt kokkulepitud tingimustel ehitustöödega alustamist, millest tulenevalt otsustasid pooled lepingu lõpetada,» teatas Merko börsile. 

Merko Ehitus Eesti ja GVP Invest Estonia  sõlmisid hotellihoone rajamise lepingu  2020. aasta veebruaris. Toona oli koroonapandeemia just lahvatamas. Lepingu kohaselt oleks Merko pidanud krundile 8,9 miljoni euro eest ehitama ehitama  kuuekorruselise hoone, milles oleks tööd alusatnud  Balti riikide esimene Hampton by Hilton hotell. 185 numbritoaga hotell pidi lepingu järgi valmima detsembris 2021.

Tallinna linnaplaneerimise amet andis hotellile ehitusloa 2020. aasta juunis.

GVP invest Estoni kuulub Leedu kapitalile, firmale INVEFINA UAB ehk Maxima omanikfirma Vilniaus prekyba vähemusaktsionärile ja Maxima Grupė eksjuhile Mindaugas Bagdonavičiusele. Ettevõtte juhatuse liige on Sigitas Daugnoras. 

2020. aasta juunis teatas Daugnoras, et hotelli ehituse kõik otsused on edsi lükatud vähemalt oktoobrini: «Märtsis alanud ja kogu maailma tabanud koroonakriis on paraku puudutanud ka meid. Oleme seetõttu korrigeerinud oma esialgset plaani, mille alusel oleks sel suvel pidanud algama praeguse keskuse lammutamine ja uue hotelli ehitus» .

Hampton by Hiltoni hotellibrändil on ligi 3000 hotelli 27 riigis. Balti riikides esimese Hampton by Hilton hotelli operaatoriks saab Apex Alliance Hotel Management, mis praegu opereerib Lätis, Leedus ja Rumeenias kuut erinevat Hiltoni ja Marriotti kaubamärgi hotelli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles