RIA otsib võimalusi m-ID teenuse hankimisega edasi minemiseks

BNS
Copy
Mobiil-ID.
Mobiil-ID. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigi infosüsteemi ameti (RIA) kinnitusel töötab ameti töögrupp võimaliku lahenduse kallal, mis vormis m-ID teenuse hankimisega edasi minna.

«Kas ja millisel kujul, on selleks uus hange või midagi muud, see peaks selguma lähiajal,» ütles ameti kommunikatsioonijuht Helen Uldrich BNSile.

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) ja RIA tunnistasid mobiil-ID hanke eelmise nädala reedel kehtetuks. Septembris kutsuti hanke lõppvooru kaks turuosalist – SK ID Solutions AS ja Belgian Mobile ID, viimane tegi ka ainsana lõpliku pakkumuse. Belgia fima pakkumine ei vastanud aga ootustele ning ületas ettenähtud eelarvet.

SK ID Solutionsi juhatuse liige Liisa Lukin ütles BNSile, et mobiil-ID hanketingimused tervikuna olid sellised, et hankes osalemine ei tundunud ettevõttele äriliselt kuidagi otstarbekas.

RIA töötab praegu koos partnerasutustega lahenduse kallal, mis tagaks mobiil-ID jätkamise ning paralleelselt hakatakse arendama uudset riikliku m-ID vahendit, mis kohanduks ka Euroopa Liidu e-identiteedi tulevikus planeeritud arendustega.

Ehkki tuleval suvel, 30. juunil lõppeb leping mobiil-ID senise teenusepakkujaga SK ID Solutions, ei muutu kasutajate seisukohast esialgu midagi. Riik toetab mobiil-ID-d edasi veel viis aastat pärast lepingu lõppemist. Seega teenuse kasutajad lähiajal selle kadumist kartma ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles