Rootsi ranniku lähedal põrkasid kokku kaks kaubalaeva, üks pöördus kummuli (2)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Kaubalaev Scot Carrier oli üks kahest Rootsi ranniku lähedal kokku põrganu laevast
Kaubalaev Scot Carrier oli üks kahest Rootsi ranniku lähedal kokku põrganu laevast Foto: marinetraffic.com

Bornholmi saare ja Rootsi ranniku vahel toimunud laevade kokkupõrke tagajärjel pöördus üks laevadest kummuli. Päästeoperatsioon kestab.

Üks öösel kella poole kolme ajal avariisse sattunud laevadest oli Taani lipu all sõitnud Karin Hoej, mis oli teel Södertäljest Falsterisse. Teine, Ühendkuningriigi lipu all sõitev Scot Carrier oli teel Salacgrivast Montrose'i. Kokkupõrkest teatas Reuters viitega Rootsi rannavalvele. Õnnetuse põhjuste kohta ei ole Rootsi mereadministratsioon veel infot jaganud. Üks laevadest läks avarii tagajärjel ümber ning Taani laev püsib pinnal, põhi ülespoole. Kahe sellel alusel olnud meeskonnaliikme kohta info puudub. Teine laev on pinnal ning säilitas juhitavuse.

Päästeoperatsioonis osalevad nii Taani kui Rootsi päästelaevad, esialgse info kohaselt on inimesi ka vette sattunud, esmaspäeva hommikuks ei olnud kedagi leitud. 

Rootsi rannavalve juhtimiskeskuse andmetel on kaks inimest kadunud. Ümber läinud Taani laev pukseeritakse edasisteks pääste- ja reostustõrjetöödeks Sandhammareni sadamasse, laevast lekib õli. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles