Teenust tellides võib ise trahvi saada (1)

Liina Laks
, reporter
Copy
Keegi lasnamäelane on soovinud vabaneda vanast diivanist, kuid ei ole suutnud välja mõelda, mida sellega peale hakata. Nii on diivan leidnud koha kase all.
Keegi lasnamäelane on soovinud vabaneda vanast diivanist, kuid ei ole suutnud välja mõelda, mida sellega peale hakata. Nii on diivan leidnud koha kase all. Foto: Tairo Lutter

Inimene, kes tellib prügi äraveo isehakanud prügivedajalt, riskib karmi trahviga. Üha rohkem jäätmete metsa alla kallajaid jääb vahele tänu tähelepanelikele kodanikele.

Need kuulutused levivad keskkonnaameti andmetel enamjaolt kohalikus ajalehes: pakutakse prügi või ehitusprahi äraveo teenust. Inimesed tulevad kohale, laovad kraami peale, võtavad raha ja kaovad silmapiirilt. Kui klient arvab, et tema jaoks on asi sellega unustatud, eksib ta rängalt: nüüd tuleb tal, pöidlad pihus, loota, et tegu oli ausameelsete pakkujatega, kes prügi päriselt prügimäele sõidutasid.

Kui mitte, ja prügi kallati maha loodusesse ning prahi sekka sattus mõni dokument või ese, mis võimaldab kliendi tuvastada, koputatakse peagi veo tellija uksele. Inimene peab kokkuvõttes maksma kolm korda: esiteks, maksis pättidele, teiseks maksab trahvi kuni 1200 eurot ja kolmandaks maksab selle eest, et prügi loodusest prügimäele jõuaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles