Kiyosaki ei anna alla: kohe-kohe tuleb krahh

PM Majandus
Copy
Robert Kiyosaki 2010. aastal Solarise Apollo raamatupoes autogramme jagamas.
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Robert Kiyosaki 2010. aastal Solarise Apollo raamatupoes autogramme jagamas. mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu

USA tarbijahinnad tõusid novembris 6,8 protsenti, mis on 39 aasta kiireim tempo. Kuigi aktsiaturud kehitavad selle peale jätkuvalt õlgu, löövad mõned tuntud investorid häirekella, kirjutab Yahoo Finance.

Üheks selliseks on kultusraamatu «Rikas isa, vaene isa» autor Robert Kiyosaki, kes juba kaua on olnud üks häälekamaid kriisikuulutajaid.

«Födaalreserv ja Biden tõukavad tagant võltsinflatsiooni. Krahh ja depressioon on tulemas,» säutsus Kiyosaki selle nädala alguses Twitteris. 

Kiyosaki on viimastel kuudel varemgi esinenud kriisi kuulutavate ennustustega, mis pole pihta läinud. Septembris ütles ta Kitco Newsile, et oktoobris tabab maailma «ajaloo suurim krahh.»  Suurt finantskriisi nägi jaapani päritolu maailmakuulus USA finantskoolitaja tulemas ka 2016. aastal.

Siiski pole ennustuste luhtumine pannud Kiyosakit taganema oma üliskeptilisest hoiakust ning ta ütleb, et kahekordistab oma lemmikuid inflatsioonivastaseid varasid. «Ma ostan rohkem kulda, hõbedat, bitcoini, ethereumi, üürikinnisvara ja naftat,» kirjutas ta eelmise kuu säutsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles