Volvot tabas tõsine küberrünnak (1)

PM Majandus
Copy
FILE PHOTO: A Volvo logo is pictured on the stand during the 87th International Motor Show at Palexpo in Geneva, Switzerland, March 7, 2017. REUTERS/Denis Balibouse/File Photo
FILE PHOTO: A Volvo logo is pictured on the stand during the 87th International Motor Show at Palexpo in Geneva, Switzerland, March 7, 2017. REUTERS/Denis Balibouse/File Photo Foto: DENIS BALIBOUSE

Hiina ettevõttele Geely kuuluvat Rootsi autotootjat Volvo Cars tabas küberrünnak, mille käigus murti sisse ettevõtte serveritesse.

Volvo Carsi teatel oli küberkurjategijate sihtmärgiks ettevõtte teadus- ja arendusinfo, mis õnnestus osaliselt ka kätte saada.

Volvo pressiesindaja Magnus Holst sõnas Rootsi uudisteagentuurile TT antud kommentaaris, et nii ettevõtte enda IT-inimesed kui ka palgatud väliseksperdid töötavad praegu selle nimel, et juhtunust täpsemalt aimu saada. Seni kogutud andmete põhjal võib aga öelda, et autode turvalisus ega delikaatsed kliendiandmed ohus ei ole, teatas Holst.

Pressiesindaja sõnul ei soovi rünnaku korraldajad lunaraha. «Võin vaid kinnitada, et ühtegi faili krüpteeritud pole. Aga praeguseks on selge, et välisel tegutsejal on olnud juurdepääs paljudele meie serveritest pärit andmetele,» ütles Holst, tunnistades, et info andmelekke osas tuli ettevõttest väljastpoolt.

Volvo Carsi teatel on nad algatanud juurdluse küberkaitse eeskirjade rikkumise ning arendusandmete varguse kohta, mis võivad mõjutada ettevõtte tegevust. 

Ettevõtte teatel on nad tänaseks rakendanud lisameetmeid, et takistada kõrvaliste isikute ligipääsu enda varale, ning teavitanud ka vastavaid ametiasutusi. 

Millal täpselt küberrünnak toimus, ei soovinud Volvo täpsustada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles