FOTOD Põlvas avati üle 2,5 miljoni euro maksnud bussijaam (2)

PM Majandus
Copy

10. detsembril avati Põlvas uus bussijaam, kus on kaheksa ooteplatvormi ja 110-ruutmeetrine ootesaal pinkide, ekraanide ja infokioskiga ning toidupood.

Hoone kogupindala on 2000 ruutmeetrit, seal alustavad tegevust ka Grossi toidupood, pakiautomaadid, apteek ja väikerentnikud. Hoone valmis seitsme kuuga, investeeringu kogumaht on üle 2,5 miljoni euro. Uus bussijaam ehitati valmis täielikult erasektori rahastuse toel.

Hoone arendaja Peatus Põlva OÜ esindaja Taaniel Aruja sõnul oli eesmärk anda panus kohaliku ühistranspordi arengusse. Samuti nägi arendaja vajadust uute äripindade järele Põlvas. 

«Põlva bussijaam on ühistranspordiga linna saabujatele olnud alati kui piirkonna esmane visiitkaart. Endine hoone lammutati kevadel, mille järgselt loodi bussidele ning reisijatele ajutine peatus kõrvalasuvale krundile. Näeme, et uue bussijaama ja soodsa toidupoe ning veel mitmete teenusepakkujate ühes hoones paiknemine võib hakata suurendama ühistranspordi kasutatavust,» ütles Kagu Ühistranspordikeskuse juhatuse liige Sander Saar.

«Hea meel on tõdeda, et avaliku ruumi kinnisvarainvesteeringud jõuavad järjest kaugematesse kohtadesse ja veel parem on tõdeda, et seda teeb erasektor. Uus bussijaam on kohalikele inimestele oluline ja kindlasti aitab selle valmimine muuta Põlvat Eesti siseturismis atraktiivsemaks,» lisas värske Põlva vallavanem Martti Rõigas.

Põlva bussijaam on reisijatele avatud igapäevaselt kell 6-19, toidupood on avatud kell 8-22.

Hoone peatöövõtja ja projekteerija oli Tesron Ehitus OÜ, hoone haldajaks sai GoBus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles