Teslat kimbutavad seksuaalse ahistamise kaebused (1)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Tesla tehas Fremontis, Californias.
Tesla tehas Fremontis, Californias. Foto: Stephen Lam

USAs on üks Tesla naistöötaja algatanud kohtumenetluse elektriautode pioneeri vastu. Kohtuvaidluses väidab ta, et tema ülemus kallistas ja masseeris teda ning ta pole oma kaebusega ainus, vahendab Reuters.

USA elektriautode tootjat Teslat kaevatakse seksuaalse ahistamise eest kohtusse juba teist korda vähem kui kuu aja jooksul. Mõlemas kohtuasjas kritiseeritakse naiste suhtes vaenulikku töökeskkonda USAs asuvas tehases.

Kolmapäeval esitatud kohtudokumentide kohaselt süüdistas naissoost konveierliinitöötaja Tesla juhte «pidevas ja kõikehõlmavas» ahistamises. Näiteks kallistas ja masseeris tema ülemus teda, tehes samal ajal kõlvatuid märkusi.

Pärast kaebust personaliosakonnale ootas teda ees kättemaks, kaebab töötaja. Tesla ja teised süüdistatavad ei ole võtnud tema sõnul kasutusele meetmeid seksuaalse ahistamise ja kättemaksu vastu.

Tesla ei vastanud esialgu kirjalikule päringule kommentaari saamiseks. Elon Muski juhitud ettevõttel ei ole pressiosakonda.

Alles 18. novembril esitas teine Tesla töötaja hagi ettevõtte vastu, milles ta kaebas seksuaalse ahistamise kohta ettevõtte põhitehases Fremontis, Californias.

Oktoobris mõisteti Tesla endisele mustanahalisele lepingulisele töötajale 137 miljonit dollari suurune kahjunõue rassismi eest töökohal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles